Хліб фокачча в духовці

Як смачно зробити Хліб фокачча в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Фокачча – італійська коржик з пшеничного борошна.Вони бувають солоні і солодкі, з начинками і без них, товстими і тонкими, круглими і прямокутними. Фокачча – це щось середнє між хлібом і пирогом, тому її можна їсти і як самостійне блюдо, і як додаток до будь-яких страв.
Фокаччу можна приготувати з різних видів тіста.

Інгредієнти

Мука ВС – 300 г
Борошно з твердих сортів пшениці – 50 г
Сіль – 1 ч. л.
Дріжджі сухі – щіпка або трохи менше 1/4 ч. л.
Вода холодна – 250 мл

Оливкова олія 50-70 мл

Хліб фокачча в духовці покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти, крім оливкової олії , перемішуємо. Накриваємо тісто і залишаємо при кімнатній температурі на ніч. Потім розтягуємо тісто і складываем.

2. Поливаємо оливковою олією. Залишаємо ще на 1-1,5 години. Змащуємо деко оливковою олією, додаємо томати, суміш італійських трав, оливки …

3. Випікаємо при 220 градусах 20 хвилин. Готову корж посипаємо пармезаном. Смакота неможлива!

Відео рецепт 👇