Мякі сосиски в тесті на дріжджах в духовці

Доброго дня, друзі! М’які сосиски в тесті на дріжджах в духовці простий рецепт домашній. Зовсім не готувалося останнім часом, та воно і зрозуміло.. А між тим вже жовтень🍁і я бажаю нехай буде мирним, нехай тільки добрі вісті приходять в наші будинки🙏 Дуже м’які, смачні навіть на наступний день. єдине, я розділила тісто по 50 гр, для стандартної сосиски, раджу скоротити до 40 гр ,щоб краєчок визирав..

Інгредієнти

На 10 шт

Борошно 280-300 гр
Молоко 120 мл
Дріжджі 12 гр ( сухі 4 гр)
Цукор 25 гр
Сіль 0,5 год л
Масло кімнатної температури ( м’яке) 30 гр
Яйце 1 шт ( для тесту)
Жовток 1 яйця + 1 ст л води для змащування

М’які сосиски в тесті на дріжджах в духовці покроковий рецепт

1. Опара: У теплому молоці розвести дріжджі , додати 1 ч л цукру, 2 ст л борошна ( всі з загальної кількості) Накрити плівкою, прибрати на подъем.

2. В чаші злегка збити яйце, сіль, цукор, вершкове масло. Додати готову підійшла опару, поступово додати просіяне борошно, спочатку перемішуємо лопаткою, далі продовжуємо замішувати на столі. Тісто має бути м’яке, еластичне. ( поверхню можна змастити рослинною олією) перелаживаем тісто в миску, накриваємо, прибираємо на подъем.

3. Коли тісто готове, ділимо на рівні частини , для стандартної сосиски 40-50 гр, підкочуємо в гурток, накриваємо плівкою, даємо відпочити 7-10 хв. Далі злегка змащуємо поверхню олією і притискаємо рукою гурток, як би розтягуємо на середину кладемо сосиску, робимо надрізи і як би заплітаємо косичку.

4. Переносимо наші заготовки на деко застелений папером для випічки, накриваємо плівкою, даємо підійти. Далі змащуємо жовтком + 1 ст л води, залишаємо ще на 5 хв. Випікаємо в розігрітій духовці 180С 20 хв. Але завжди орієнтуйтеся на свою духовку! Готово!)