Булочки з сиром та шпинатом

Як зробити Булочки з сиром і шпинатом рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто:
Борошно пшеничне 450 р
Сіль 3г
Вода 250 мл
Дріжджі сухі 2 чл
Олія оливкова 2 стл

Начинка:
Плавлений сир Viola 200г
Шпинат 100г
Оливкова олія 10г
1 жовток + 1 стл молока для змащення

Булочки з сиром та шпинатом покроковий рецепт

1. Спочатку робимо тісто: Розпускаємо дріжджі (якщо використовуєте швидкодіючі, то просто відразу додайте в борошно) в теплій воді, додаємо рідку суміш в борошно з сіллю, замішуємо тісто. Складаємо в миску, змащену маслом, закриваємо плівкою або кришкою зверху і прибираємо на годину в тепле місце, щоб тісто стало пишним і легким.

2. Можна просто завантажити всі інгредієнти в хлібопічку і запустити процес замісу тіста. Шпинат розморозити, якщо використовуєте заморожений, чи бланшувати, якщо берете свіжий. Перетворити в пюре заглибним блендером разом з маслом. Тісто розкачати в пласт розміром приблизно 60х40см, рівномірно нанести шар сиру, потім шпината.

3. Зробити потрійну складку (на відео детальніше про формуванні), гострим ножем нарізати смужки, шириною 1-1,5 см. Згорнути булочки, покласти на деко, накрити і залишити на расстойку на 1-1,5 ч. Змастити сумішшю жовтка і молока. Готувати в розігрітій до 200С духовці хвилин 15.

Відео рецепт 👇