Завитки булочки з грибами печерицями

Як готувати Завитки булочки з грибами печерицями рецепт простий в духовці. Я люблю, коли тісто можна використовувати по-різному, у різних варіаціях, з різним наповненням. Здорово, коли тісто можна замісити один раз, а за підсумком вийде дві страви. Цей рецепт як раз саме такий: половинчастий. Тісто в ньому – це половина від бургерів з попереднього поста. Так що велкам трохи назад – рецепт тіста там 👍

Інгредієнти

⠀▫️1/2 тесту за рецептом для бургерів
⠀▫️печериці
⠀▫️цибулю
⠀▫️моцарелла
⠀▫️50г вершкового сиру
⠀▫️50г гарбузового пюре (за бажанням)
⠀▫️спеції, трави
⠀▫️0.5 ч. л. солі

⠀▫️жовток + молоко для змащування

Завитки булочки з грибами печерицями покроковий рецепт

1. Тісто розкачати в прямокутник на аркуші пергаменту. ⠀ Гриби нарізати і обсмажити з цибулею, спеціями, травами і сіллю. ⠀ Моцарелу порвати на шматочки. ⠀ Вершковий сир змішати з гарбузовим пюре і промазати тесто.
2. Зверху викласти грибну начинку, присипати моцарелою і скрутити в рулет. ⠀ Рулет нарізати на шайбочки (зручно перерізати шматки звичайною ниткою, як би намагаючись зав’язати вузлик).
3. Форму змастити маслом і викласти шматочки, не щільно один до одного. Накрити рушником і відправити в тепло на годину. Вони підростуть і з’єднаються між собою. Булочки змастити жовтком, збитим з молоком. Випікати при 180° 20-25 минут.