Домашній пшенично житній хліб в духовці

Як зробити смачний домашній пшенично житній хліб в духовці простий рецепт. Коли ви спечете його, то зрозумієте, як багатогранна палітра хліба 🥰 Побажання щодо ферментованого солоду врахувала. Технологія максимально проста.

Інгредієнти

Формування і консистенція тесту є вище в стрічці.

Розрахунок тесту на форму Л11.

✅Опара:
15 гр. житньої закваски
70 гр. житнього борошна
70 гр. води кімнатної температури.

✅Тісто:
Вся опара
120 гр. води
190 гр. пшеничного ц/з борошна
15 гр. ферментованого солоду
15 гр. льон + 30 гр вода
8 гр. солі
40 гр. насіння (промити і замочити у воді на 2-12 годин)

Домашній пшенично житній хліб в духовці покроковий рецепт

1. Змішайте закваску, воду і борошно. Залишити на 6-8 годин. Льон залити водою одночасно з опара. Щільно закрити крышкой.

2. Доспілу опару розвести у воді, додати все насіння, солод, сіль, борошно, добре вимісити. Бродіння ~2,5 години. Формовка. Розстойка ~60 минут.

3. Випікати перші 10-15 хв при 240С і 45-50 при 190-200С. Насіння соняшника можна не додавати. Орієнтуйтеся на тісто. Зараз жарко і процеси можуть йти быстрее.

Відео рецепт 👇