Якутські коржі з цільнозерновий борошна і кефірі в духовці

Від дагестанських коржів до якутським 😄🌕 Нещодавно на одній зустрічі з підприємцями я придбала якутскую борошно, яку виробляє місцева сімейна компанія. Якутські коржі з цільнозерновий борошна і кефірі в духовці простий рецепт.
Сьогодні вирішила приготувати з цієї муки коржі (рецепт був на етикетці), але я вирішила додати трохи цукру до коржами та борошно грубого помелу, тому співвідношення пшеничного борошна трохи збільшила. А так можете приготувати зі звичайної борошна.
Поки монтувала цей ролик, зіткнулася з проблемою, що ніяк не могла знайти спокійну фонову якутскую музику, з голосом😄Ось вже не думала, що у нас з цим проблеми. Це не означає, що музики в Якутії мало, в тому то і справа, що дуже багато, але, мабуть, мало в цифрі😅Музикантам на заміточку.

Інгредієнти

Отже, вам знадобиться на 1 великий корж або 2 невеликих:
200 гр цільнозерновий борошна
180 гр пшеничного борошна
200 мл кефіру
100 мл води
1 ч. л. соди
1 ч. л. солі
3 ст. л. цукру

Якутські коржі з цільнозерновий борошна і кефірі в духовці покроковий рецепт

1. В кефір додаємо соду, дочекатися бульбашок близько 15 хвилин. У цільнозернове борошно додаємо пшеничне, сіль, цукор і розмішуємо. Додаємо воду, кефір, розмішуємо тесто.

2. Скачуємо коржик (або коржі), робимо проколи вилкою, накриваємо плівкою або рушником і залишаємо відпочити на 15-20 минут.

3. Змащуємо яйцем і відправляємо в духовку на 20 хвилин при 180 гр. Подаємо зі сметаною і варенням . Приємного аппетита.