Татарські пироги з гарбузом і рисом Шинок тэкэсе

Татарські пироги з гарбузом і рисом – шинок тэкэсе рецепт простий. ⠀ Це міні-пироги на прісному або дріжджовому тесті, запікаються в духовці. В начинку за бажанням можна додати родзинки, хтось курагу додає. Я не додаю родзинки, так як для мене це вже буде дуже солодко, мені досить солодощі від самої гарбуза. Я навпаки, трохи більше солі і чорного перцю додаю. Гарбуз любить чорний перець і вершкове масло. Але тут справа смаку, тому, у кожної господині свої переваги в приготуванні.

Інгредієнти

на 10 пирогів:

Тісто:
тепле Молоко – 150 мл
Дріжджі сухі – 1 ч. л.
Йогурт (або кефір) – 100 гр
Масло вершкове розтоплене – 150 гр
Яйце – 1 шт
Цукор – 2 ст. л.
Сіль – 0,5 ст. л.
Борошно – 500 гр

Начинка:
Гарбуз – 650 гр (в очищеному вигляді)
Рис – 120 гр
Масло вершкове розтоплене – 70 гр
Цукор – 3 ст. л.
Сіль – 1 ч. л.
Перець чорний мелений – 1/3 ч. л.

Масло вершкове розтоплене – 30 гр (для змазування готових пирогів)

Татарські пироги з гарбузом і рисом Шинок тэкэсе покроковий рецепт

1. Тісто в тепле молоко всипати дріжджі, розмішати виделкою до повного розчинення. У чашку розбити яйце, всипати сіль, цукор – розмішати вінчиком. Додати йогурт, влити розтоплене вершкове масло кімнатної температури, влити молоко з дріжджами – все перемішати. Всипати борошно, замісити тісто. Тісто має бути м’яким, як «мочка вуха», і не липким. Тісто накрити, прибрати в тепле місце на 30 хвилин, поки будете готувати начинку. ⠀

2. Рис відварити в підсоленій воді до готовності, промити холодною водою, щоб рис не був липким. Гарбуз почистити, нарізати дрібними кубиками, стороною 0,5-1 див. У чашку для начинки всипати нарізану гарбуз, підготовлений рис, сіль, цукор, чорний перець, влити розтоплене вершкове масло – перемішати. ⠀

3. Тісто розділити на 10 шматочків. Шматочок тіста розкачати на середину покласти багато начинки, підняти краї тіста і защепити добре зверху, надавши форму великого пиріжка. Викласти на деко, застелений папером для випічки, випікати в нагрітій духовці при 180 гр – 30 хвилин. ⠀ Вийняти пироги з духовки і відразу ж змастити розтопленим вершковим маслом. І відразу подаємо!)

Відео рецепт 👇