Домашній білий хліб на сухих дріжджах в духовці

я Хотіла зняти кухоль вершків, але які вершки без хліба 🤔🤔🤔! А раз вже вершки відкриті, то й хліб, ясно справа, вершковий 😁😁😁! Навряд чи ви знайдете таку форму для випічки, вона в мене давно в загашнику лежала, але головне ж не форма, головне – зміст! Згодні😉👌? Як зробити смачний Домашній білий хліб на сухих дріжджах в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

(на дуже великий коровай, діаметр форми 30 см):

900-950 г борошна
5 г сухих дріжджів швидкодіючих
8 г цукру
12 г солі
30 г вершкового масла
70 г вершків 33%
500 г води
30 г рослинного масла в тісто + 15 г у ємність для расстойки
кукурудзяне борошно для посипання

Домашній білий хліб на сухих дріжджах в духовці покроковий рецепт

1. Вершки нагріти до 40-50°, додати вершкове масло, щоб розтануло, перемішати до однорідності. У ємність для замісу просіяти 800 г борошна, додати дріжджі, сіль, цукор, перемішати, влити воду і вершково-масляну суміш, почати заміс. Місити тісто 8-10 хвилин, поступово вводячи рослинне масло і залишки борошна. Після того, як введете всі інгредієнти, продовжувати заміс ще 5 хвилин. У ємність для расстойки влити рослинне масло, змастити стенки.
2. Сформувати тісто в кулю, куля кілька разів перевернути в ємності, щоб він рівномірно покрився раст. маслом, накрити і залишити на расстойку на 1 годину. Тісто, збільшилася мінімум в два рази, обім’яти і залишити ще на 40-50 хвилин. Підійшло тісто розділити на 12 заготовок і підкотити в кульки, кожна кулька трохи розтягнути, надаючи краплеподібну форму, викласти у форму, формуючи каравай.
3. Присипати виріб кукурудзяним борошном через сито. Накрити рушником і залишити для вистоювання на 30-40 хвилин. У цей час добре прогріти духовку до 200°, режим – конвекція. На дно поставити порожню широку форму. На подійшло виробі зробити надрізи. І відправити форму в духовку. Відразу дати пар, влити в форму на дні 300 мл окропу. Випікати виріб 30-35 хвилин, потім ємність з окропом, якщо він ще залишився, прибрати і випікати ще 8-10 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку і розмір виробів). Готовий коровай витрусити з форми і остудити на решітці 🤗