Дріжджовий пиріг з яйцем і цибулею на молоці в духовці

Дуже смачний і літній пиріг 🤤 дуже люблю таку начинку, обов’язково приготуйте. Дріжджовий пиріг з яйцем і цибулею на молоці в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

Для тесту:
Молоко-300 гр
Цукор -40 гр
Сіль -7 гр
Рослинна олія -50 гр
Дріжджі сухі -6 гр
Борошно -480 гр
Білок 1 яйця

Для начинки:
Яйця -8 шт
Лук – пучок
Майонез або Сметана -1 ст л
Сіль за смаком

Для змазування:
Жовток 1 яйця
Молоко -3 ст л

Дріжджовий пиріг з яйцем і цибулею на молоці в духовці покроковий рецепт

1. Для тесту в тепле молоко додаємо Цукор і дріжджі, добре перемішуємо. Потім кладемо сіль, рослинне масло, білок, борошно і замішуємо тісто. Тісто має зовсім трохи липнути до рук. Накриваємо плівкою або рушником і залишаємо на годину в тепле місце підходити. ⠀

2. Для начинки беремо варені яйця, цибуля, ріжемо, кладемо сіль, майонез і добре перемішуємо. ⠀ Присипаємо стіл борошном, викладаємо тісто, ділимо його на частини, розкачуємо в прямокутник, робимо надрізи, кладемо начинку, і розподіляємо закрываем.

3. Відправляємо настоянку на 15 хвилин. ⠀ Потім змащуємо пиріг і відправляємо в духовку на 180° на 30 -35 минут.

Відео рецепт 👇