Закусочні тарталетки для подачі салатів

Закусочні тарталетки для подавання салатів, паштетів та інших закусок. Такі кошики можна спекти заздалегідь, за 5 днів до подачі. Зберігати при кімнатній температурі в закритій тарі.

Інгредієнти

На 20 штук:

250 г борошна,
120 г холодного вершкового масла,
1 яйце,
30 г крижаної води,
1/3 ч. ложки солі

Закусочні тарталетки для подачі салатів покроковий рецепт

1. Перетерти холодне масло і борошно в крихту. Змішати крижану воду, сіль і яйце. Змішати рідкі та сухі інгредієнти. Довго немесите тісто! Загорнути його в плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин. Потім тісто розкачати завтовшки близько 3 мм, Вирізати з нього круги.
2. Розподілити тісто за формою, наколоти дно майбутніх тарталеток. Зверху у форму з тестом вставити порожню форму. Дивіться фото в карусельці. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 7, потім верхнии формочки прибрати і ще пекти хвилин до 13… румяного.

3. Додатково свої форми я не змащувала маслом. Розмір моїх форм: діаметр по дну 5 см, по верхньому краю діаметр 7,5 см, висота стінок 2, 5 див. Круги діаметром вирізала 9см.