Дріжджові булочки з беконом і сиром в духовці

Неймовірно смачні, і божественно ароматні булочки! Обов’язково зберігайте! Як зробити Дріжджові булочки з беконом і сиром в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

Інгредієнти на 8 шт:

•Тісто:
Молоко – 250 мл
Дріжджі сухі – 13 гр.
Цукор – 40 гр.
Сіль – 7 гр.
Яйце – 1 шт.
Борошно – 500 гр.(може знадобитися трохи більше)
Масло кімнатної температури – 80 гр.

•Начинка:
Соус для піци (магазинний) або томатний (додати сушену зелень, за вашим вибором) – 100-130 гр.
Сир Пармезан тертий – 150 гр.
Сир Моцарелла – 150 – 200 гр.
•Сир можна взяти будь (повинен добре плавиться)
Бекон або шинка за бажанням) – 100 гр.
Розтоплене вершкове масло – для змазування булочок – 50-70 гр.

Дріжджові булочки з беконом і сиром в духовці покроковий рецепт

1. Скласти в міксер всі інгредієнти для тіста, в тому порядку, в якому вони вказані в рецепті. Встановити найнижчу швидкість, почати замішувати. Коли сформується тісто, перемкнути на середню швидкість і замішувати ще 5-7 хвилин. Коли тісто стане однорідним, гладким і еластичним, сформувати кулю і перекласти його в злегка змащену маслом миску. Накрити миску рушником і залишити тісто для підйому в теплому місці на 30-40 минут.
2. Перекласти тісто на злегка присипану борошном поверхню і розкачати в прямокутник товщиною 1/2 див. Зверху намазати томатним соусом (не дуже багато), трохи більше соусу в середину, залишити краю чистими (по 1 см. з усіх боків). Посипати зверху тертим Пармезаном соусу, але, на середину насипати більше сиру. Потім, посипати тертою Моцарелою тільки середню частину тесту, додати бекон або шинку і скласти на неї верхню третину тесту. Посипати верхню третину тесту Моцарелою і Пармезаном, закрити нижньою частиною тіста. Отриманий прямокутник трохи розкачати качалкою (щоб склеїти шари).

3. Гострим ножем нарізати тісто на 8 смужок. Кожну смужку скачати в рулет і помістити у форму застелену пергаментом , підвернути кінець тесту в нижню частину рулету, щоб він не розкрився. Залишити в теплому місці на 30 хвилин. Духовку розігріти до 180 °C. Піднялася булочки перед випічкою змастити розтопленим вершковим маслом уникаючи змазування начинки. Випікати 20 – 30 хвилин або поки булочки не стануть золотистими і дуже пишними. Вийняти з духовці знову змастити розтопленим маслом!

Відео рецепт 👇