Овочева галета з баклажанами, помідорами і кабачками

Як зробити овочеву галету з баклажанами, помідорами і кабачками рецепт в духовці. Майже у кожного фуд блогера на сторінці можна знайти рецепт овочевий галети, а я його так і не поділилася, тому терміново виправляю цю ситуацію, так як галета по цьому рецепту виходить просто приголомшлива, головне відірватися і не підсісти.

Інгредієнти

Для тесту:
250 грам борошна
30 грам мигдального борошна
1,5 ст л цукру
Щіпка солі
150 грам холодного вершкового масла
1 яйце

Для начинки:
1 маленький баклажан
2 середніх помідора
1 маленький кабачок
3 ст ложки вершкового сиру
1 великий зубчик часнику
Сіль/перець за смаком
1/2 год л сушеного чебрецю
1 ст ложка оливкової олії
Щіпка Чилі
1 жовток
1 ст ложка молока

Овочева галета з баклажанами, помідорами і кабачками покроковий рецепт

1. У мисці змішати просіяне борошно з сіллю, цукром і мигдальною борошном. Додаємо порзане шматочками холодне вершкове масло і акуратно, навіть ніжно, але досить швидко😁 перетираємо руками все в крихту. Додаємо яйце, акуратно перемішуємо знову ж руками, поки у вас не вийде куля з теста.
2. Загортаємо у плівку і прибираємо на 1 годину в холодильник. В цей час готуємо начинку. Нарізаємо кільцями (товщина 2 мм) овочі баклажан, кабачок і помідор. Дрібно рубаємо часник, додаємо його до вершкового сиру і перемішуємо. Дістаємо, розкачуємо тісто в коло товщиною 4мм діаметром 33 см (якщо вас виходять нерівними краю нічого страшного, їх можна підрізати).
3. Відступаємо від краю 4 див. Центр змащуємо вершковим сиром. Притрушуємо злегка сушеним чебрецем. Зверху по колу внапуск викладаємо чергуючи овочі: баклажани, кабачок, помідор і знову повторюємо. Коли закінчите велике коло, потрібно буде викласти овочі таким же чином і в центрі. Збризкуємо оливковою овочі маслом.
4. Злегка посолили, поперчили, знову присипали злегка чебрецем і закрили краю галети. Жовток збити з 1 ст ложкою молока і змастити цією сумішшю краю. Відправляємо в духовку на 40-45 хвилин до красивого золотистої скоринки. За 10 хвилин до кінця готування необхідно відкрити духовку, дістати галету і покидати зверху шматочки моцарели. Знову відправити в духовку до готовності. Дістати галету, дати злегка охолонути, подавати теплой.