Домашня Самса з куркою і гарбузом в духовці простий рецепт. Не чекала я, що самса з гарбузом може бути такою смачною і дарма 🥰
Інгредієнти
Для тесту
•вершкове масло розтоплене-100г
•вода тепла-250мл
•сіль-1 год.л
•борошно-500г
Для начинки
•фарш курячий-500г
•терта гарбуз-500г
•цибуля-3шт
•сіль-1 год.л
•перець-1ч.л
•вершкове масло-50г
Домашня самса з куркою і гарбузом в духовці покроковий рецепт
1. Готуємо тісто: до просіяного борошна додаємо сіль і теплу воду, замішуємо тісто і залишаємо на 20 хвилин ⏰ Далі розгортаємо в пласт і змащуємо розтопленим маслом, звертаємо в тугий рулет і трохи перекручуємо в джгут, розрізаємо на 15 невеликих частей.
2. Кладемо зрізом вгору і трохи придавлюємо пальцями, надаючи форму коржі складаємо отримані коржі на тарілку або дошку, накриваємо плівкою і відправляємо в морозилку на 15-20хв,а поки приготуємо начинку👌🏼
3. М’якоть гарбуза натираємо на тертці ,з’єднайте з фаршем і подрібненою цибулею, солимо, перчимо і добре перемішуємо 🥄 Охолоджені коржі розгортаємо в коло, кладемо начинку, невеликий шматочок вершкового масла і збираємо всі края.
4. Защипуємо і обмотуємо ниткою як показано на відео, надаючи форму тиковкі, кладемо на деко з пергаментом швом вниз, змащуємо жовтком і посипаємо кунжутом.
5. Випікаємо в розігрітій духовці при 180t до золотистого кольору, приблизно 30 хв ⏰ Перед подачею не забудьте прибрати нитки🧵 Всім приємного апетиту 😋
Відео рецепт 👇