Коржі Сконы сирні з сиром

Як зробити Коржики Сконы сирні з сиром рецепт простий в духовці🧀 ⠀ Ще один варіант сконов, тільки тепер без масла, а частина сиру замінена сиром з метою зменшення калорійності😁 Вийшло смачно, ситно, а ще дуже пишно і ароматно: підійде на перекус або замінить хліб😋

Інгредієнти

Приблизний КБЖУ на 100 грам: 243/15/7/30.
НА 16 ШТУК

100 грам сиру в брикеті, 100 грам сиру, 100 грам кефіру, 1 яйце, 10 г кропу, 200 грам борошна, ½ чайної ложки солі, ¼ чайної ложки соди, 5 грам розпушувача.

Коржі Сконы сирні з сиром покроковий рецепт

1. До сиру додати сир, натертий на дрібній тертці, добре розім’яти виделкою. Додати кефір, яйце, перемішати, потім додати дрібно нарізаний кріп, ще раз перемішати. В окремій мисці змішати просіяне борошно, сіль, соду, разрыхлитель.

2. Замісити тісто, поступово всипаючи сухі інгредієнти до творожо-сирній масі. Отримане тісто повинно збиратися в кому і злегка липнути до рук. Розділити тісто на 2 частини, силіконовий килимок або пергамент припылить борошном і розкачати кожну частину тіста в коло, а потім розділити на 8 частей.

3. Зверху змастити кефіром. Випікати в попередньо розігрітій до 200° духовці до рум’яності (20-25 хвилин). Смачніше подавати в теплому вигляді, коли сконы м’які. ⠀