Пісочний пиріг з капустою

Як смачно зробити Пісочний пиріг з капустою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Я використовувала для начинки квашену і свіжу капусту в рівних пропорціях, але можна квашену замінити повністю на свіжу.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г 180/4/10/18

Для тіста:
Вершкове масло – 100
Сметана – 100 г
Борошно – 200 г
Сіль – 1/2 ч. л
Цукор – 1/2 ч. л

Для начинки:
Капуста свіжа – 250 г
Капуста квашена – 250 г
Цибуля – 1 шт
Раст.олія для смаження – 1 ст. л
Сіль, перець – за смаком
Для змащування 1 жовток

Пісочний пиріг з капустою покроковий рецепт

1. Для початку приготуємо тісто. У борошно натираємо на тертці холодне вершкове масло. Дуже зручно занурювати масло в борошно і терти. Потім перетираємо руками в крихту. Додаємо сіль, цукор, сметану і вимішуємо м’яке, еластичне тісто. Прибираємо тісто в пакет і в холодильник.

2. Тепер займемося начинкою. На ложці олії обсмажити подрібнену цибулину до золотистого кольору. Додати свіжу капусту, смажити до золотистого кольору. Потім додати квашену капусту, посолити, поперчити і смажити до повної готовности.

3. Тісто розділити на дві частини. Одна частина повинна бути трохи більше. Її ми розкочуємо тонко на пергаменті. Викладаємо зверху капусту. Другу частину тіста розкачати і викласти зверху на капусту. Закрити краї пирога, як на видео.

4. Проколоти виделкою. Змастити жовтком(білок можна заморозити для безе, рецепт безе у мене в стрічці трохи нижче). Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин до рум’янцю. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Приємного апетиту☺

Відео рецепт 👇