Грузинський хачапурі по-мегрельські на кефірі

Як зробити Грузинський хачапурі по-мегрельські на кефірі рецепт простий в духовці. В перекладі з грузинського хача означає «сир», а пурі – «хліб». Навіть порядок, в якому побудовані коріння в слові, вказує на значимість сиру в цій випічці. Особливістю рецепта хачапурі по-мегрельські є використання сиру не тільки для внутрішньої начинки, але і для присипки поверх коржа. ⠀
У мене сир, несподівано закінчився!!! 🤷♀️ В наступний раз, обов’язково посыплю зверху! ⠀ Традиційно в Грузії хачапурі готують з імеретинським сиром. По консистенції він схожий на звичний нам сир. Відшукати за межами кавказьких республік імеретинський сир нелегко. Тому для випічки хачапурі беремо сулугуні і адигейський сир, якщо бажаєте надати начинці більш або менш солоний смак.

Інгредієнти

Мацоні або кефір – 150 мл
Тепла вода – 150 мл
Цукор – 2 ч. л.
Сіль – 1/2 ч. л.
Дріжджі – 1 ч. л.
Масло вершкове – 50 г
Борошно – 450-500 г

Сулугуні – 400 р
Адигейський сир – 200 г

Грузинський хачапурі по-мегрельські на кефірі покроковий рецепт

1. Мацоні і теплу воду з’єднуємо, додаємо цукор і дріжджі. Залишаємо на 15 хвилин. ⠀ Додаємо вершкове масло, сіль і борошно. Замішуємо тісто і даємо йому підійти протягом години. ⠀ Ділимо тісто на 2 частини. ⠀

2. Тонко розкачуємо і викладаємо начинку. Защепляем краю, залишаючи невеликий отвір в середині. Приминаем руками, а потім розкачуємо. ⠀

3. Випікаємо при 180 градусах 15 хвилин. Присипаємо зверху залишилися сиром і в духовку ще на 7-10 хвилин. ⠀ Приємного апетиту!🌺

Відео рецепт 👇