Домашній хачапурі з сиром по мегрельські в духовці

Як зробити Домашній хачапурі з сиром по мегрельські в духовці простий рецепт. Це ароматне блюдо з сиру та тіста зараз вже відомо по всьому світу, його люблять і їдять майже скрізь. А для самих грузинів хачапурі з сиром – це щось більше, ніж просто страва ❤️

Інгредієнти

Для опари:
тепла Вода – 100 мл
Сухі дріжджі (Саф момент) – 1 ч. л.
Цукор – 2 ч. л.
Борошно – 2 ст. л.

Для тіста:
Борошно – 280 гр.
Сіль – 1 ч. л.
Яйце – 1 шт.
Вершкове масло – 40 гр.
Молоко – 100 мл

Для начинки:
Сир сулугуні – 400 гр.
Адигейський сир – 200 гр.
Яйце – 1 шт.

Домашній хачапурі з сиром по мегрельські в духовці покроковий рецепт

1. Для опари:
Всі інгредієнти перемішати і залишити на 10-15 хвилин подходить.

2. Просіяти борошно, додати сіль, підійшла опару. У молоко додати масло, Яйце, збовтати і влити в борошняну масу. Перемішати (тісто виходить рідким як на відео) вкрити і залишив на 30 хвилин в теплому місці підходити. Просіяти ще 70 – 100 гр борошна і замісити тісто (так само липке до рук).

3. Прибрати ще на 15-20 хвилин у тепле місце підходити. Отримане тісто ділимо на 2 рівні частини (у мене вагою 300 гр.). На 1 хачапурі мені знадобилося 250 гр начинки, викладаю готове хачапурі швом вниз , наколюю виделкою і 50 гр сиру посипаю сверху.

4. Жовток збовтати з 1 ст. л. Молока і змастити краю. Відправляємо при 200° на 20 хвилин у духовку , далі при 250° ще 10 – 12 хвилин. Наш смачний , рум’яний хачапурі готовий. Подаємо поки горячее.

Відео рецепт 👇