Як зробити Домашній хліб на молоці і дріжджах в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
Борошно пшеничне 600 г молоко 280 мл, яйця категорії с1 2 шт, вершкове масло 100 г, дріжджі швидкодіючі 12 г, цукор 30 г, сіль щіпка і спеції за бажанням.
Домашній хліб на молоці і дріжджах в духовці покроковий рецепт
1. В тепле молоко (50-60 градусів) додати цукор, дріжджі і 200 г борошна – перемішати віночком, накрити миску харчовою плівкою і залишити підходити на 20 хвилин в теплому місці. Замішуємо тісто: в опару додаємо борошно, зручно вимішувати планетарним міксером з насадкою лопатка, або ручним з насадками гаками, руками теж, звичайно, можно.
2. добре Вимішуємо. Потім додаємо яйця – знову заважаємо, потім розтоплене вершкове, сіль і спеції за бажанням – вимішуємо до гладкості, накриваємо плівкою і даємо відпочити 60 хвилин. Обім’яти тісто, сформувати хліб, дати постояти ще 20 хвилин (так-так, тісто воно таке😂).
3. Змастити збовтаним яйцем або жовтком і посипати насінням/кунжутом, як більше подобається. Відправляємо в духовку і випікаємо при 170 градусах близько 30-40 хвилин. Готовність перевіряти шпажкою, повинна виходити сухой.
Відео рецепт 👇