Пиріжки картопля з грибами в духовці

Як смачно зробити Пиріжки картопля з грибами в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дуже прості і смачні.

Інгредієнти

Начинка:
🧅2 великих картоплини
🧅1 велика цибулина
🧅500г печериць
🧅рослинне масло для смаження
🧅сіль за смаком

Тісто:
🥯300г борошна
🥯200г сметани
🥯1 яйце
🥯0,5 год л солі
🥯10г розпушувача
🥯4 ст л рослинного масла
🥯яйце і 1 ст л молока для змазування

Пиріжки картопля з грибами в духовці покроковий рецепт

1. Очищену картоплю зварити в підсоленій воді до готовності. Розім’яти в пюре. Печериці та цибулю дрібно нарізати. Обсмажити на олії цибулю до золотистого кольору, перекласти в тарілку. У ту ж сковороду викласти гриби, обсмажити, дати всієї рідини випаруватися. Додати рослинне масло і обсмажити до готовности.

2. Змішати картоплю, гриби і цибулю, додати сіль за смаком. Накрити і відставити. У великій мисці змішати сметану, яйце, сіль і рослинне масло. Борошно змішати з розпушувачем. Поступово всипати борошно до рідких інгредієнтів, вимісити тісто. Оберніть його харчовою плівкою і прибрати в холодильник на полчаса.
3. Охолоджене тісто розкачати на присипаної борошном поверхні в пласт товщиною ~3 мм, Вирізати млинці діаметром 10см. У середину кожного покласти начинку, скласти краю і нанизати зубочисткою (ніби шви). Деко застелити пергаментом, розкласти пиріжки. Яйце збовтати з молоком, змастити пиріжки. Випікати при 180°C ~25 хв до рум’яності. Остудити, видалити зубочистки, і можна до столу!