Яблучний кекс з родзинками і горіхами

Як зробити Яблучний кекс з родзинками і горіхами рецепт простий. З Різдвом христовим, друзі! Благополуччя і добра вам, миру і здоров’я. Як проходять ваші вихідні? Вдома з родиною, в поїздці, активно або ліниво? Я в минулому році вирішила, що у вихідні та свята свій час присвячую тільки родині і відпочиваю навіть від улюблених справ. Так що готую по мінімуму і нічого не фотографую. І кайфую від цього.
Але рецептик все ж принесла. Ніякого тобі масла, дріжджів, закваски та яєць. Але смачно, волого, ароматно і пряно. Німці знають толк у випічці. Штруделі, штоллени, кугельхопфы та інші смаколики давно радують любителів почаювати або покофейничать. Цей кекс (або навіть хліб, адже він не здобний) припаде до смаку справжнім гурманам. Ідеальний варіант простий зимової випічки – все змішав і спік. А задоволення море!

Інгредієнти

375 г очищених від шкірки і насіння кислих яблук (антонівка, грені сміт, семиренко)
125 г коричневого цукру
125 г родзинок + 40 мл ром (коньяк) залити на ніч
125 г суміші горіхів
250 г борошна
10 г розпушувача
20 г какао
щіпка солі
1/2 ч. л. кориці
1/2 ч. л. меленої гвоздики
цедра одного апельсина

Яблучний кекс з родзинками і горіхами покроковий рецепт

1. Яблука натерти на крупній тертці, змішати з цукром, прибрати в холодильник мінімум на дві години. Родзинки замочити в алкоголі, накрити плівкою, залишити при кімнатній температурі. Горіхи прожарити в духовці при 160 С 15-17 хвилин. Крупно порубати. Форму для кексу змастити маслом і присипати мукой.
2. струсити Надлишки борошна. Духовку розігріти до 180С. Борошно просіяти з какао, розпушувачем, спеціями і сіллю. Змішати яблука, родзинки, цедру з борошняною сумішшю. В кінці додати орехи.
3. Тісто вийде дуже густе – не лякайтеся і не додавайте нічого. Так і повинно бути. Викласти тісто у форму і випікати 50-60 хвилин до проби на суху шпажку. Перед подачею остудить.