Гарбузове булки для бургерів

Як зробити Гарбузове булки для бургерів рецепт простий у духовці. Я рідко їм бургери і якщо їм, то це безперечно “елітний” варіант з ресторану або крафтового бургерній. Тому що склад вирішує. Не стільки наповнення, скільки сама булка з правильним м’якушкою і скоринкою. До речі, якщо ви хочете зробити правильний бургер будинку, то в цьому немає нічого складного. І купувати запаковані в пакет булки з супермаркету стане для вас ознакою поганого тону. Ці булки круті з різним наповненням. А ще вони по-справжньому осінні – з гарбузом. І з тестом з холодного способу: коли не потрібно годинами чекати бродіння і підходу. Загалом суцільні плюси! ⠀ Гарбузове булки для бургерів (з розрахунку на 6-10шт в залежності від розміру)

Інгредієнти

⠀150г гарбузового пюре (у мене печений гарбуз)
⠀400г борошна
⠀1 яйце
⠀50мл молока
⠀100 г м’якого вершкового масла
⠀7г сухих дріжджів (зелений пакетик)
⠀40г цукру
⠀0.5 ч. л. солі

жовток для змазування
⠀кунжут для посипання

Гарбузове булки для бургерів покроковий рецепт

1. Для тіста все всипати в комбайн і замісити тісто. Готове тісто підім’яти, укласти в глибоку миску, накрити плівкою і поставити в холодильник на 8-10 годин. ⠀ Тісто розділити на кульки. Можна взяти лише частину тіста (по необхідному кількості булочок), що залишився ухилитися в плівку і відправити в холодильник. Зберігати тісто можна 2-3 доби. ⠀
2. Деко застелити пергаментом. Викласти кульки тіста. Накрити рушником і відправити в тепло на 1.5 години. Булочки збільшаться в 2 рази. ⠀ Булочки змастити збитим жовтком, присипати кунжутом.
3. Поставити в заздалегідь розігріту до 180° духовку. Випікати 25-30 хвилин. ⠀ Готові булочки м’які, ніжні, з легкої солодкістю і ледь вловимим гарбузовим ароматом. Чудово підійдуть як для м’ясної/овочевої начинки, так і для солодкого наполнения.