Неаполітанська закрита піца кальцоне з сиром

Як смачно зробити Неаполітанська закрита піца кальцоне з сиром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

-мука, білок не менше 12 гр (1 кг)
-вода температура 2-4 градуси (620 мл)
-дріжджі 7 гр
-30 гр сіль

Топпінг:
-томати у власному соку
-ковбаса
-шинка
-сир будь
-сир моцарелла
-базилік

Неаполітанська закрита піца кальцоне з сиром покроковий рецепт

1. Просіваємо борошно, додаємо дріжджі, 500 мл крижаної води. Після однорідної консистенції, додайте воду, що залишилася і сіль. Замішуємо до клейковинного каркасу. (тобто Тягнеться і не рветься).

2. Дістаємо, округляємо прибираємо в лоток , накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 12 годин. Поділити тісто на заготовки (270 гр), округлити і прибрати в лотки під плівкою ще на 12 годин. Перед випічкою дати тісту постояти при кімнатній температурі на 1 годину. Перетерти томати у власному соку.

3. Розтягнути тісто до потрібного діаметру, покласти сир, ковбасу, шинку, накрити тістом створюючи шапочку. Зробити дірочки, змастити томатами, посипати сиром моцарелла. Заздалегідь нагріти духовку на деко макс температурі, випікати ~10 хвилин покласти листя свіжого базиліка

Відео рецепт 👇