Класичний гуляш з яловичини з томатною підливою на сковороді

Класичний гуляш з яловичини з томатною підливою на сковороді простий рецепт по госту срср. Смачний гуляш родом з СРСР, не плутайте з угорською, це зовсім інше блюдо. Такий гуляш я готую з яловичини, по ГОСТ, але ніхто вам не заборонить взяти свинину або навіть індичку, теж буде дуже смачно!

Інгредієнти

✔️яловичина 1 кг-1 кг 300 гр (я беру в м’ясника оброблення гуляш) беріть стегнову частину
✔️дві середні цибулини
✔️домашній 400 мл томат – розвести бульйоном або водою до 800 мл Завжди можна додати трохи окропу, якщо соус надто загусне.
➡️немає томату? томатна паста 2 ст. л розвести як зазначено вище
✔️2 ст л борошна без гірки
✔️1 ст л з гіркою вершкового масла
✔️2 ст л ростить масла
✔️2-3 невеликих лаврових листа
✔️сіль, трохи цукру, перець за смаком
✔️петрушка або інша улюблена зелень

Класичний гуляш з яловичини з томатною підливою на сковороді покроковий рецепт

1. На суміші олії обсмажуємо цибулю до прозорості, як починає злегка підсмажуватися – додаємо м’ясо, я його обсушиваю паперовими рушниками. Обсмажуємо 20 хв, зменшіть потужність плити і періодично заважайте. Додаємо борошно, обсмажуємо з нею 2-3 хвилини, далі заливаємо томатом,

2. Якщо ви погано переносите не обсмажену томатну пасту, то розведіть м’ясо, закладіть пасту в сковороду і обсмажте хвилинку, а потім залийте бульйоном/водою. Додаємо сіль, цукор для балансу з кислотою, спеції і тушкуємо 1 годину -40 мин.

3. Якщо ваше м’ясо жорстке і не розвалюється при натисканні на нього виделкою, то збільште час гасіння. Не забудьте дістати лавровий лист через годину, або закладіть пізніше і дістаньте на фіналі. В кінці посипте петрушкой.

4. Подавайте з картопляним пюре, ріжками, гречкою чи рисом. Приємного апетиту! До речі, ви можете змінювати смак гуляшу додаючи спеції – приміром трохи часнику і 1/4 чл корицы.

5. А ще моя читачка порадила покласти трохи чорносливу з кісточками за 15 хвилин до готовності. Пробуйте, експериментуйте!

Відео рецепт 👇