Печеня з індичкою, картоплею, грибами та вершками

Як смачно зробити Печеня з індичкою, картоплею, грибами та вершками по-домашньому простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Печеня по-домашньому. Дуже смачно! Папа сказав: «Давно я не їв таку смачну печеню!» Якщо ваші горщики не облиті глазур’ю як у мене, то замочіть їх у теплій воді на кілька годин перед готуванням.

Інгредієнти

✔️900 гр стегно індички (можна шийну частину свинини, реберця баранчика) + 1 сл з великою гіркою грузинської гострої аджики
✔️900 гр очищеного картоплі
✔️2 великі цибулини
✔️400 гр печериць
✔️рослинна олія
✔️вершкове олію 1 ст л
✔️склянку бульйону або води
✔️вершки 20% близько 150 гр
✔️сметана 2 ст л з гіркою
✔️краснодарський соус/домашній кетчуп або солодка аджика 2-3 ст л
✔️спеції: чорний перець, сухий часник, приправи для курки
✔️сир тертий 150-200 гр

Печеня з індичкою, картоплею, грибами та вершками покроковий рецепт

1. Індичку замаринувати в аджике на кілька годин або ніч. На розпечену сковорідку наливаємо масло і викладаємо шматочки замаринованной індички в один шар, даємо схопитися скоринці, перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку, перекладаємо в миску, масло залишити в сковороде.
2. Викласти і обсмажити картоплю, не забувайте солити, перекласти до м’яса. Викласти цибулю, додати вершкове масло, обсмажити цибулю і додати печериці, посолити і накрити кришкою, як випустять воду – зняти кришку, випарити на високій потужності і обсмажити гриби до золотих бочков, перекласти в миску. Вміст миски перемішати, горщики наповнити на 3/4.
3. Для заливки змішати бульйон, вершки і сметану, додати спеції, сіль і аджику(краснодарський соус, домашній кетчуп) – вийде близько 900 мл і залити на 3/4 від вмісту. Прикрити кришками не щільно! Поставити в холодну духовку, включити температуру 220 градусів на 30 минут.
4. Дістати, перевірити картоплю на готовність, засипати тертим сиром, не накривати кришками! Готуємо ще 15 хвилин, поки сир не візьметься красивою скоринкою. Подаємо, посипавши свіжою зеленью.