Запечена качка з яблуками в духовці

Як зробити Запечену качку з яблуками в духовці рецепт простий. Друзі, сьогодні приготуємо з вами дуже ніжну, соковиту і смачну качку👌 до Речі качку та все необхідне для її приготування ми купили в АШАН. Ми завжди намагаємося купувати в АШАН саме товари з червоною або золотий птахом, тому що на такі продукти нараховується постійний кэшбэк по карті в розмірі 5%. А ще у них є товари постачальників, на які раз у 2 тижні встановлюється кэшбэк. Дуже вигідно виходить, та й взагалі отримувати кэшбэк від покупок завжди приємно!☺️

Інгредієнти

качка, 2 кг
5л води+ 250 гр солі (для вимочування качки)
яблука 5-6 шт (бажано кислі)
гірчиця 30 гр
сіль 30-40 гр або за смаком
перець за смаком
соєвий соус 40 мл
мед 1 ч. д.

Запечена качка з яблуками в духовці покроковий рецепт

1. Вимочуємо качку в соляному розчині 5-6 годин (можна на ніч), щоб м’ясо було м’якше. ⠀ Просушуємо качку паперовими серветками, посипаємо сіллю і перцем, змащуємо гірчицею з усіх боків (гірчиця робить м’ясо ніжнішим), потім знову посипаємо сіллю і перцем. Залишаємо качку на столі на 30 мин.

2. Потім наповнюємо качку з яблуками, заколюємо отвір зубочистками і прибираємо в рукав для запікання, в рукав також кладемо ще яблука. ⠀ Відправляємо качку в духовку розігріту до 250 гр на 10 хв, потім знижуємо температуру до 200 гр і запікаємо 20 мин.

3. Потім зменшуємо температуру до 180 гр і запікаємо ще 40 хв. В кінці акуратно розрізаємо рукав, щоб не витік сік і змащуємо качку соєвим соусом, змішаним з медом і запікаємо ще хвилин 10 до рум’яної скоринки на режимі «гриль». ⠀ Все готово!😍 Можна подавати до столу😋 Приємного всім апетиту❤️

Відео рецепт 👇