Смачний шашлик з шийки свинини з цибулею на мангалі

Смачний шашлик з шийки свинини з цибулею на мангалі на вогні простий рецепт 🐷 Друзі, я для вас виділив основні фішки ідеального шашлику, якщо підійдете відповідально, то зможете здивувати соковитим і ароматним м’ясом.

Інгредієнти

•Свиняча шия – 3 кг.
•Цибуля біла – 3 шт.
•Сіль – 16 р.
•Перець – 10 р.
•Сухий базилік – 10 р.
•Паприка – 10г.
•Вода газована – 250 мл

☝🏼 Один з головних етапів у цій страві звичайно ж правильний вибір м’яса.
М’ясо свині повинно бути рожевим, без райдужних переливів і без єдиного запаху! Якщо м’ясо віддає яким-небудь запахом, то краще від нього відмовитися!

Смачний шашлик з шийки свинини з цибулею на мангалі покроковий рецепт

1. Отже, свинину миємо під водою і сушимо паперовими рушниками. Потім можна зачистити м’якоть від прошарків жиру, жилок або плівок. Нарізаємо свинину вздовж, а далі на шматки невеликого розміру, як на видео.

2. Після цього складаємо м’ясо в зручну ємність і присипаємо всіма перерахованими спеціями, цибулю слід віджати в руках, після додати до м’яса.
Також, слід додати газовану воду, це допоможе м’яса стати більш соковитим і ніжним. М’ясо вбере всю воду в себя.

3. Залишаємо маринуватися мінімум на 1.5-2 години, в ідеалі відправити його на ніч в холодильник.
4. Замариновані шматочки м’яса нанизуємо на шампур, тільки не щільно, в легке касание.
5. Розпалюємо вогонь. Це також важливий момент приготування шашлику і тут важливо визначити готовність вугілля. Це легко зробити за їх зовнішнім виглядом, як вугілля покриються білим попелом м’ясо сміливо можна ставити на вогонь. Не ставте м’ясо на розпечені угли.

6. Свиняча шия смажиться приблизно 13-15 хвилин. Я перевертав м’ясо досить часто, роблю це кожну хвилину. Готові шашлики знімаємо з мангалу і викладаємо на блюдо, присипаємо цибулею і зеленню. Їжте, поки горячие.

Відео рецепт 👇