Грузинське блюдо Чашушулі з яловичини

Одне дуже смачне блюдо грузинської кухні 🤤 Як смачно зробити Грузинське блюдо Чашушулі з яловичини простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

яловичина (м’якоть, вирізка) – 500 г
ріпчаста цибуля – 4 шт.
аджика – 1 ст. л.
рослинне масло – 2 ст. л.
болгарський перець – 1 шт.
хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
уцхо-сунелі – 0,5 ч. л.
перець чорний мелений – 2-3 трісок.
червоний перець – 0,5 ч. л. або за смаком
помідори свіжі – 350 р
томатна паста-2 ст/л
часник – 3 зуб.
сіль – за смаком
кріп, петрушка , кінза – великий пучок
Грант – для прикраси

Грузинське блюдо Чашушулі з яловичини покроковий рецепт

1. Яловичину нарізати шматочками середнього розміру. Викласти в глибоку миску. ✅можна заздалегідь маринувати м’ясо з цибулею і аджикою: Ріпчасту цибулю нарізати великими півкільцями . Додаємо його в миску з м’ясом, з силою відтискаючи його руками, щоб цибуля пустив сік. Влити рослинне масло, свіжовичавлений лимонний сік -за смаком і додати столову ложку аджики. Все добре перемішала і залишила на 30 хвилин мариноваться.

2. Але можна і без маринаду, просто по черзі все добре згасити, як показала на відео. В олії спочатку злегка посмажимо м’ясо, потім додаємо цибулю , закриємо кришкою і варимо у власному соку. Гасити потрібно 20-30 хвилин, на середньому вогні, час від часу заглядаючи під кришку і помішуючи. Як тільки в сковороді випарувалася майже вся рідина, додаємо болгарський перець, помідори нарізаний кубиком.
3. Слідом додаємо спеції, знову накриємо кришкою і тушкуємо близько години. При необхідності можете розвести томатну пасту у воді і використовувати її або час від часу перевіряємо, якщо мало води, додаємо окріп. В кінці додаємо рубаний часник, зелень і саме ароматне блюдо готове 🤤

4. М’ясо повинно стати абсолютно м’яким і ніжним, легко ділитися на волокна. В Грузії прийнято подавати чашушулі на кеци — товстостінній сковороді з червоної глини з невисокими бортами. Зверху можна посипати додатковою порцією зелені і тонко нарізаною цибулею (безпосередньо перед подачею).

5. Тушковане м’ясо в гострому томатному соусі не вимагає гарніру, до нього добре було б подати кукурудзяну кашу — гомі або свіжий лаваш, щоб ними можна було вымакивать смачний соус. За бажанням можна ще прикрашати із зернами граната.

Відео рецепт 👇