Котлети по київськи з курячого філе

Як смачно зробити Котлети по київськи з курячого філе простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. ⠀ Класика ресторанної кухні, одні з найбільш смачних котлет! ⠀ Їх люблять за хрустку смачну паніровку, ніжне куряче філе і так красиво і ефектно витікаючу при розрізі масляну начинку з зеленню! ⠀ Так, готуються швидко, з ними потрібно повозитися і приналовчиться їх робити – АЛЕ ВОНО ТОГО ВАРТЕ 💪👨🍳👌 ⠀

Інгредієнти

На 8 котлет:

4 великих курячих філе (якщо філе дрібні, візьміть більше, я не все філе змогла поділити на 2 частини)

200 р слив масла
пучок петрушки пучок кропу
сіль, перець
1 год л лимон соку

Для панірування:
5 яєць
1 черствий батон
200 гр борошна

Котлети по київськи з курячого філе покроковий рецепт

1. Батон нарізати на шматочки і подрібнити в крихту в м’ясорубці. ⠀ Відокремити листя петрушки і кропу від стебел і дуже дрібно нарізати. У розм’якшене масло додати зелень і лім сік, перемішати. ⠀

2. На стіл покласти хар. плівку, на неї викласти маслян масу і сформувати «ковбаску», відправити її в мороз на 1 годину. Після дістати і розділити на 8 частин, можна руками надати форму «діжки». ⠀ У курей філе відокремити мале філе і відкласти. ⠀

3. Велике філе розділити акуратно вздовж гострим ножем на 2 частини для 2-х котлет. ⠀ Накрити все філе харчовою плівкою і тонко відбити плоским боком молотка. Посолити і трохи поперчити. ⠀

4. До краю малої частини покласти маслян начинку, загорнути в рулет, закриваючи і щільно підвертаючих краю. ⠀ Далі цей рулет покласти до краю більшої відбитої частини філе і теж щільно загорнути в рулет. ⠀ Готуємо панірування: в 3 окремі миски викласти борошно, батонную крихту і збовтані яйця. ⠀

5. Паніруємо котлети. Спочатку котлети обваляти в борошні, потім взяти 2 вилки котлету «викупати» в яйці, обваляти в паніровці, щільно притискаючи руками до біфштексу крихту, потім знову в яйце і знову в панірування. ⠀
6. Далі партіями (по 2-3шт) відправляти котлети акуратно, на шумовке в добре розігріту ростить масло (котлети повинні бути повністю покриті олією) і смажити на середньому вогні до рум’яної корочки.

7. Котлети під час смаження перевертати для рівномірної прожарювання. ⠀ Якщо ви тонко відбивали філе доп готування не потрібна-котлети готові після фритюру, але якщо ви сумніваєтеся -можна 10 хв при 180 С доготувати котлети в духовці, але знаєте, що масло може вытечь.

Відео рецепт 👇