Хапама вірменське страву з гарбуза, рису, кураги, родзинок і чорносливу

Хапама вірменське страву з гарбуза, рису, кураги, родзинок і чорносливу простий рецепт в духовці. Поки сезон гарбуза не закінчився, обов’язково приготуйте і діліться враженнями, це дуже смачно!👌😋

Інгредієнти

✅Гарбуз 🎃 середнього розміру 1 шт
✅Рис довгий пропо 1,5 ст.
✅Курага 200 г
✅Черносливы 200 р
✅Родзинки 200 г (світлий)
✅Мед 150 р
✅Масло вершкове 100 р
✅Гвоздики 10 шт

Коли у нас буде все готово, починаємо заправляти гарбуз:
1) рис
2) курага
3) черносливы
4) ізюм
5) мед

Хапама вірменське страву з гарбуза, рису, кураги, родзинок і чорносливу покроковий рецепт

1. Спочатку вирізаємо верхівку гарбуза, виймаємо насіння і все, що непотрібно. Рис заздалегідь злегка відварюємо, але не до кінця. Нарізаємо сухофрукти як на видео.

2. Заправляємо таким чергуючи, поки гарбуз не наповниться. Тільки в кінці ще додаємо масло, закриваємо верхівкою, закотимо хвостик у фольгу і відправляємо в духовку при 200 °С на 60-80 хвилин залежить від духовки.

3. Готовність перевіряємо зі всіх сторін. Ось і все, наш геніальний страва готова! Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇