Курячі котлети з сиром і песто

Як смачно зробити Курячі котлети з сиром і песто простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Мені здається, в блозі найбільше вас збуджують торти і котлети🤣 І чет спочатку дивувалася, а потім подумала: чого це я…все цілком логічно. Хороших котлет, як і правильний торт, вдень з вогнем не знайдеш 😀 А уявіть тільки: соковита, ніжна куряча котлетка і повітряне пюре?! Ммм😏 Ніхто не встоїть, я так точно! Тому, бігом зберігати рецепт і готувати.

Інгредієнти

▪️1кг курячого фаршу (я роблю сама з філе)
▪️100гр вершкового масла
▪️панірувальні сухарі
▪️сир типо російського
▪️песто
▪️сіль/перець
▪️яйце для обвалювання

Пюре:
▪️1000гр очищеного картоплі
▪️80гр вершкового масла
▪️150гр молока
▪️сіль

Курячі котлети з сиром і песто покроковий рецепт

1. Ставимо варити бульбу в підсоленій воді. Відварити до готовності і злити воду. Зазвичай я перекладаю варену бульбу в тарілку і в каструлі грію молоко з вершковим маслом. І тут є один важливий момент – не кип’ятити молоко. Молоко повинно бути підігрітий до 80С (дрібні бульбашки біля краю каструлі) Олія встигне розтанути, молоко – согреться.

2. Тепер розминаємо картоплю (я пропускаю через прес), добре перемішуємо і, якщо необхідно, додаємо трохи солі. Тепер котлети. М’яке вершкове масло додати у фарш. Додамо трохи (приблизно 2-3ст.л) панірувальних сухарів (так-так прямо в фарш), сіль, перець і добре перемішати!

3. Сир порізати на невеликі кубики – як на фото. Беремо фарш мокрими руками, робимо «млинець» кладемо в центр сир, трохи песто і закриваємо края.

4. Занурюємо у збите яйце, потім в сухарі і обсмажуємо з двох сторін на несильному вогні. І так з усіма котлетками😏 Подавати з пюре і зеленню, хоча я ще люблю покласти квашеної капусти😋