Голубці з фаршем з листя мангольда

Як смачно зробити Голубці з фаршем з листя мангольда простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Осінь час збирати врожай.. І ось мій перший городній досвід з мангольдом.. Листя йшли в салат.. але коли ми були в Суздалі, господиня кафе пригостила нас голубцями з листя мангольда. Мені сподобалися і я вирішила приготувати їх вдома… Тому пропоную зацінити 😉…(базовий рецепт підійде і для інших видів листя)

Інгредієнти

фарш (у мене курячий було 5 стегон без шкіри і 2 грудки теж без шкіри), але підійде і яловичина/індичка, то вам більше подобається
1 велика цибулина
слив і олів масло 30гр
рис коло 70-100гр
петрушка 10гр
сіль, перець
листя мангольда 12-15шт (великі)

Для підливи
половина цибулини
слив і олів масло 30гр
банку томатів у власн соку
1,2 зуб часнику
табаско 5,7 крапель
сіль, цукор, чорний перець

Голубці з фаршем з листя мангольда покроковий рецепт

1. Рис промила і відварила аль денте (тобто -не до готовності) 😉 На дачі немає м’ясорубки і тому м’ясо пропустила через подрібнювач… Цибулю дрібно нарізала і пассеровала на суміші олив і слив олії до золотистого кольору. У фарш кладемо остиглий рис і цибулю, наріз петрушку, сіль, перец.
2. Перемішуємо, можна додати трохи води. У мене листя мангольда були досить еластичними і тому фарш відразу загорнула в свіжі, якщо у вас не такі.. то залийте їх окропом 5-10 секунд..з ними буде простіше працювати.. змастила Форму для запікання оливи маслом, на дно поклала часточки помідорів, цибуля порей.
3. І зверху голубці, залила 2 склянками води і відправила в духовку на 45 хв. Окремо на суміші олив і злив масла пассеровала цибулю до прозорості, додала томати, цукор, сіль, перец.
4. Цукор додала у томати, щоб збалансувати смак і прибрати кислинку.. Казказские трави, табаско, часник. Выпарила трохи рідина. Підливою заливаємо голубці і ще 20-25 хвилин тушим.
5. Дістаємо і насолоджуємося. У такому варіанті листя мангольда схожі на молоду капусту.. нічого не видає бурякове походження 😉.