Запечений батат в духовці

Як смачно зробити запечений батат у духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– батат
– сіль
– паприка (у мене копчена)
– сухий базилік (можна замінити на інші трави)
– масло вершкове або оливкове

Запечений батат в духовці покроковий рецепт

1. Включаємо духовку на 200 градусів. Батат моєму дуже ретельно і розрізаємо на половинки вздовж. Викладаємо у форму і запікаємо 30 хвилин. Гострим ножем розрізаємо м’якоть у вигляді сіточки, намагаючись при цьому не прорізати шкурку.

2. Толкушкой для пюре притискаємо половинки батату, трохи расплющивая їх. Кладемо на кожну половинку шматочок вершкового масла або ж, для веганского варіанти, збризкуємо оливковою маслом.

3. посипаємо сіллю, паприкою і сухими травами. Я використовувала базилік. Вибирайте ті, що вам подобаються: орегано, чебрець, розмарин або прованскую смесь.

4. Ставимо назад в духовку і допікаємо ще 10 хвилин. Подаємо в гарячому вигляді. Можна їсти зі шкіркою – вона дуже смачна 😁