Картопляні «човники» з начинкою з курки та грибів

Як зробити смачні Картопляні «човники» з начинкою з курки та грибів, запечені в духовці під сирною шапочкою — блюдо на кожен день і для святкового столу.

Інгредієнти

Картопля-7 шт
Шампіньйони-300 грам
Філе куряче (індички)- 300-400 грам
Лук -1 шт
Сметана-3 ст. лож
Часник -1-2 зуб
Сир твердий-100-150 грам
Помідор -2-3 шт
Сіль, перець за смаком

Картопляні «човники» з начинкою з курки та грибів покроковий рецепт

1. Картоплю відварюємо до готовності в мундирі. Для начинки: обсмажуємо цибулю на невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору, додаємо нарізане кубиками філе, у мене філе стегна індички, обсмажуємо пару хвилин додаємо нарізані шампиньоны.

2. Обсмажуємо до готовності м’яса. В кінці додаємо сметану, пропущений через прес часник, сіль, перець за смаком і обсмажуємо ще приблизно 5 хвилин. Картоплю розрізаємо навпіл і перекладаємо на деко. Ложкою виймаємо серединки картоплі , так щоб вийшли лодочки.

3. В картопляні човники кладемо начинку, зверху кружечок помідора і посипаємо тертим сиром. Відправляємо в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 10-15 минут.

Відео рецепт 👇