Гречаники на сковороді без мяса з картоплею та морквою

Котлетки Гречаники на сковороді без м’яса з картоплею та морквою простий рецепт! Готую їх вже не вперше, цього разу зробила з розмарином і так смачно, що можна з’їсти все відразу 😁”

Інгредієнти

1 стакан гречки (у мене 300мл)
В цей раз я змішала 50/50 зелену гречку з коричневою ❕ важливо щоб гречка була не разваристая.
Картопля 1 велика шт
Гілочка розмарину
Волоські горіхи приблизно 50-70 р
Морква 1 шт
Червоний лук
ЦЗ пшеничне борошно або висівки для панірування
Куркума/приправа для картоплі/сіль за смаком

Гречаники на сковороді без м’яса з картоплею та морквою покроковий рецепт

1. ⠀⠀ Відварити гречку і картоплю в підсоленій воді до готовності. Я варю всі разом (картоплю розрізаю на кілька частин) і туди ж покласти гілочку розмарину. Як тільки голочки розмарину почнуть відвалюватися – дістати розмарин. ⠀
2. Моркву натерти на крупній тертці і дрібно нарізати цибулю. Тушити до готовності з додаванням рослинної олії. А потім підливати воду (трохи) і тушкувати до випаровування. ⠀ ⠀
3. Горіхи помити і подрібнити ножем або блендером, і додати до моркви з цибулею. І продовжувати тушкувати до готовності моркви. ⠀ ⠀ Воду від гречки і картоплі злити, додати моркву і подрібнити все блендером. Приправити за вкусу.
4. Мокрими руками ліпити котлети і обваляти в борошні. Ліпити їх дуже легко, форму тримають добре. Якщо у вас котлети не дуже добре тримають форму, то додайте 2-3 л борошна в тісто. Обсмажуємо на невеликій кількості олії з двох боків до золотистої скоринки. Подаємо зі свіжим салатом.