Манти на сковороді на овочевій подушці

Ледачі манти на сковороді на овочевій подушці простий рецепт.

Інгредієнти

Для мантів:
Тісто:
Вода – 200 мл
Сіль – 1 ч. л.🧂
Яйце – 1 шт 🥚
Борошно ~ 500 гр.

Начинка:
Яловичина 🥩 – 500 гр.
Лук великий – 2 шт.
Вода або масло 3-с. л
Сіль, перець, Зіра – за смаком

Для овочевий подушки (соусу):
Морква – 2 шт. 🥕
Цибуля – 2 шт. 🧅
Помідори – 2 шт 🍅
Болгарський перець-1 шт
Вода – 400 мл (2 склянки)
Сіль, спеції – за смаком

Манти на сковороді на овочевій подушці покроковий рецепт

1. Готуємо тісто: для цього в чаші змішуємо воду, яйце, сіль. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо тісто. Закриваємо і залишаємо тісто відпочити на 20 мин.

2. В цей час готуємо начинку. М’ясо, цибулю ріжемо кубиком, додаємо сіль, перець, воду і все перемешиваем.

3. Для овочевий подушки моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо на соняшниковій олії спочатку цибулю, потім інші овочі. Як тільки все посмажити, додаємо воду.

4. Формуем манти. Тісто розгортаємо в тонкий пласт, нарізаємо на квадрати, викладаємо начинку і формуем класичний варіант мантов.

5. На овочеву подушку викладаємо манти, закриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні до готовності (минут30-35 хвилин)Готові манти посипаємо зеленню і чаккой.

Відео рецепт 👇