Узбецький плов з баранини на плиті в сковороді домашній

Як зробити смачний Узбецький плов з баранини на плиті в сковороді простий рецепт в домашніх умовах.

Інгредієнти

•Рис – 800 р.
•Морква – 800 р.
•Баранина – 800 р.
•Цибуля ріпчаста – 500 р.
•Часник – 2 шт.
•Гострі перці – за смаком.
•Сіль – 1 ст. л.
•Зіра – 1 ст. л.
•Олія соняшникова 200 мл

Узбецький плов з баранини на плиті в сковороді домашній покроковий рецепт

1. Візьмемо рис і ретельно промиємо під теплою водою, поки вода не стане прозорою. Головне акуратно, щоб не пошкодити крупинки рису. Я використовував кгруглозерный рис, але краще брати рис сорту дів-зіра, плов з цього рису вважається класикою. Його також слід промити і замочити в холодній воді на годину-півтора. Підготуємо всі інші ингридиенты.

2. Я використовував баранячу лопатку, виходить дуже ніжно і смачно. М’ясо наріжемо великими шматочками, моркву крупною соломкою, а цибулю півкільцями середньої товщини. Починаємо готувати Казан. Раскалим казан або каструлю з товстим дном і заллємо туди велику кількість масла. Чекаємо поки масло гарненько раскалится.

3. Першим ділом я відправив обсмажуватися м’ясо, смажимо до легкої золотавості, після чого закладаємо цибулю і доводимо до карамельного кольору, часто помішуючи. Як тільки цибуля карамелізується, закладаємо моркву і щедро посипаємо зірою, смажимо до тих пір, поки морква стане м’якою, після чого заллємо окропом так, щоб наш казан повністю покрився водою і занурюємо туди часник і перец.

4. Зменшимо вогонь до мінімуму, щоб кипів казан повільно. Мінімум 40 хвилин, але чим довше, тим краще. Закладаємо рис рівним шаром поверх моркви, часнику і перцю. При необхідності додати невелику кількість води, щоб рис був повністю під водою і збільшуємо нагрівання до максимуму, щоб рис закипел.

5. Як тільки вода майже випарувалася збираємо плов в горочку і накриваємо тарілкою, створюємо якусь подобу термоса. Зменшуємо вогонь до мінімуму і чекаємо ще мінімум 40 хвилин, плов стане смачніше і більш розсипчастим. *Традиційно плов подається з овочевим салатом.

Відео рецепт 👇