Курячі тефтелі в вершковому соусі в духовці

Як приготувати смачні Курячі тефтелі в вершковому соусі в духовці рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти

700 гр філе курки
1 шт цибуля
1 шт морква
1 шт болгарський перець
1 зубчик часнику
сіль за смаком
чорний мелений перець, паприка
хмелі сунелі, мускатний горіх
3-4 гілочки кропу
2 яйця
100 гр сиру ( на смак )
2 ст/ л борошна
250 гр вершків ( до 15 % )
2 ст/л сметани ( будь-якої жирності )
30-50 мл соняшникової олії

Курячі тефтелі в вершковому соусі в духовці покроковий рецепт

1. Куряче філе ретельно промиває і подрібнюємо в блендері ( можна і м’ясорубці ) , на дрібні квадратні шматочки червоний перець ріжемо і відправляємо до нашого фаршу. Тим часом паралельно цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на соняшниковій олії, до нього додаємо перцеву суху суміш і ще раз перемішуємо. Додаємо подрібнену моркву ( терка або блендер) і обсмажуємо з луком.

2. Цю суміш додаємо до м’ясного фаршу, додаємо кріп, сіль за смаком, 2 яйця і перемішуємо. Вологими руками формуємо кульки з фаршу ( розмір тефтелек за бажанням ). У форму викладаємо тефтелі, залишаючи місце між ними. Відправляємо в духовку близько 15 хвилин при температурі 180°С. Займемося соусом: На сковороді обсмажуємо борошно на соняшниковій олії, додаємо вершки, сметану, чорний перець, мускатний горіх і чеснок.

3. Варимо 3-5 хвилин і заливаємо на тефтелі і відправляємо в духовку ще на 15 хвилин. Перед тим як забрати з духовки з верху додаємо тертий сир і залишаємо на 3 хвилини для золотистої скоринки ( ви можете після сиру не відправляти, щоб соус цілком залишився білим, або можете додати тертий сир при варінні до вершків)

4. Рецепт курячих тюфтельок у вершковому соусі досить простий, а результат виходить дуже ефектним. Подавати страву краще з макаронами або рисом. В моєму варіанті були макарони зі шпинатом і макаронні гнізда в перемешку.

Відео рецепт 👇