Курячі тефтелі з фаршу і рису у вершковому соусі на сковороді

Як смачно зробити Курячі тефтелі з фаршу і рису у вершковому соусі на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

* Фарш 700 г
* Цибуля – 1 шт
* Сіль, чорний мелений перець за смаком
* Рис – 1 ст. л
* Базилік – 1/2 чл
* Часник -1 зубчик
* Молоко – 500 мл
* Масло рослинне
* Вершкове масло – 30 г
* Борошно – 1,5 ст. л
* Сирок плавлений – 1 шт

Курячі тефтелі з фаршу і рису у вершковому соусі на сковороді покроковий рецепт

1. Курячий фарш я готую сама вдома з курячої грудки. У фарш додаємо пропущений через м’ясорубку цибулю. А ще додаю рис, попередньо відварюю його до напівготовності. З спецій у фарш: чорний мелений перець і сіль за смаком, все! Більше нічого. Гарненько перемішавши і відбивши фарш, формую тефтели.

2. Обвалюю в борошні. Обсмажую на сковорідці з олією до рум’яного кольору з усіх сторін. У тій посуді в якій буду гасити тефтелі відразу готую соус. Для цього розігріваю оливкова (можна соняшникова) олія разом з шматочком вершкового Додаю борошно, приблизно 1,5 ст. л., размешиваю.

3. Вливаю молоко. Сіль, перець чорний мелений, базилік рубаний часник. Потім у соус опускаю плавлений сирок. Розмішую до повного розчинення. Уварюю до загустіння. Перекладаю тефтелі в соус.

4. доливаю Трохи води. Тушу на маленькому вогні 25 хвилин. В кінці додаю зелень. Подавати такі тефтелі можна і як самостійне блюдо, і з будь-яким гарниром.

Відео рецепт 👇