Гювеч з креветками, грибами, помідорами і перцем по турецьки простий рецепт. Обов’язково приготуйте цю дуже смачну печеню – турецький ГЮВЕЧ З КРЕВЕТКАМИ, подається в сковороді в киплячому вигляді 😋 Перший раз , спробувавши його в Стамбулі, я закохалася раз і назавжди😍
Інгредієнти
400г очищених креветок (або 500-600г нечищенных)
2-3 м’ясистих болгарських перцю
2-3 помідора
300 г грибів
3 зубчики часнику
3-4 ст. л. ростить. масла для обсмажування
1 ст. л. з гіркою вершкового масла
1 ч. л. борошна
сіль, перець
80-100г сиру
Гювеч з креветками, грибами, помідорами і перцем по турецьки покроковий рецепт
1. Овочі нарізати великими кубиками, часник дрібно порубати. Креветки очистити, якщо вони не очищені. (Очищення можна заморозити і приготувати смачний рибний суп👍) Духовку з блюдом для запікання включити на 180°С. На рослинному маслі (вогонь вище середнього) обсмажити перець 3-5 мин.
2. Додати гриби, обсмажити також 3-5 хв. Потім додати помідори і також обсмажити. Потім додати вершкове масло, часник і борошно. Все розмішати, додати креветки, посолити, поперчити. Гасити 3-5 хвилин при помешивании.
3. Викласти в гаряче блюдо в духовці, посипати сиром і запікати при 180° близько 8 хвилин до легкої золотистої скоринки, можна під грилем. Подають гювеч гарячим з турецькими коржами, у мене чіабатта 👍