Запечені роли в домашніх умовах

Як зробити Запечені роли в домашніх умовах рецепт простий.

Інгредієнти

свіжий лосось не копчений і не слабо солоний-200 г
рис-300 г (вода для приготування рису 350 р)
яблуко-1-2 шт
огірок-1 шт.
сирний сир-200 г
листи норі
рисовий оцет або ж звичайний столовий оцет (9%) 35 г+цукор 25 г+ сіль 8 г=все це потрібно перемішати до розчинення цукру і солі.

для шапки:
майонез-100 г
сирний сир-100 г
твердий сир-50 г (за бажанням, я іноді додаю сир пармезан)

також нам потрібен соус унагі, його так само можна приготувати вдома, для цього потрібно:
соєвий соус для суші-200 мл
сік апельсиновий/ананасовий-200 мл
цукор-200 г

якщо ви любите занурювати роли повністю в соєвий соус то краще зробити соус кіккоман він менш насичений, для цього нам потрібно:
соєвий соус-30 г
вода-50 г
цукор-30 г

Запечені роли в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Спочатку треба зварити рис, для цього рис потрібно гарненько промити і залити водою і як тільки вода вскипятиться потрібно накрити кришкою і томити на повільному вогні 15-18 хвилин. Потім потрібно додати рисовий оцет або ж саморобний оцет і перемішати. Потім очищаємо від шкірки яблуко і огірок ріжемо довгими смужками, лосось робимо точно также.
2. Потім рогожу потрібно обернути харчовою плівкою. Кладемо рис на норі і розподіляємо тільки на половину листа норі. По середині рису кладемо нашу начинку сирний сир + лосось + огірок + яблуко. Злегка притримуємо начинку і крутимо роллы.
3. Ту сторону де немає рису змочуємо водою щоб норі прилипла і крутим. Один рол ріжемо на кілька частин, зверху кладемо начинку для шапки і випікаємо на самій високій температурі 7-8 хвилин (якщо у вас є функція гриль, то краще використовувати його)
4. В кінці поливаємо соусом унагі. Для унагі соусу змішуємо всі інгредієнти і кип’ятимо на повільному вогні 15-20 хвилин, він стане більш густим. Цей соус можна зробити заздалегідь і зберігати в холодильнике.

Відео рецепт 👇