Плов з нутом без мяса

Як зробити Плов з нутом без м’яса рецепт простий.

Інгредієнти

Нут (попередньо замочити на 8 годин, відварити до готовності) – 200 гр
Рис – 250 гр (гарненько до прозорості промити)
Цибуля ріпчаста – 200 гр
Морква – 200 гр
Масло рослинне – 60 мл
Часник – 1 головка
Ізюм – 70 гр (за бажанням)
Зіра – 1 год/л
Куркума – 1ч/л
Сіль, перець за смаком
Вода – 1 літр (спочатку до овочів вливаємо 600 мл, далі до рису 400 мл)

Плов з нутом без м’яса покроковий рецепт

1. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю з морквою ~10 хв ⠀ Далі додаємо 600 мл води, даємо закипіти і додаємо нут і спеції. Варимо на середньому вогні хвилин 10-13. ⠀

2. За бажанням додаємо ізюм, в середину викладаємо цілу головку часнику. І викладаємо промитий рис, рівномірно розподіляємо і заливаємо водою (~400 мл)

3. Даємо гарненько покипіти, вода повинна википіти. ⠀ Потім рис збираємо в гірку, накриваємо пакетиком, кришку загортаємо в рушник і залишаємо нудитися 10-12 хвилин на повільному вогні. ⠀

4. Далі відкриваємо, перевертаємо рис і знову накриваємо пакетиком, готуємо 2-3 минуты.

Відео рецепт 👇