Долма у виноградних листках з фаршем

Як смачно зробити Долму у виноградних листках з фаршем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Доброго ранку, мої дорогі друзі !!! Сьогодні пишу рецепт ДОЛМИ. Долма широко поширена в кухнях народів Закавказзя, Балканського півострова, Передній і Центральній Азії, а також Північної Африки. Кожна з національних кухонь має свої варіанти приготування долми. Сьогодні я ділюся з вами Своїм рецептом її приготування, отже нам знадобитися:

Інгредієнти

Виноградне листя (замариновані) близько 80 штук, м’ясний фарш 1,8 кг (яловичина, свинина), цибуля 4 великі цибулини, рис 250 гр.(сухий), 100 гр зелень (петрушка), вершкове масло 180гр. сіль і спеції за смаком.

Долма у виноградних листках з фаршем покроковий рецепт

1. Готуємо фарш: прокручуємо м’ясо, цибулю і зелень, додаємо сухий рис, розтоплене вершкове масло, сіль, спеції і добре перемішуємо. Виноградні листя, заливаю водою, добре промиваю і акуратно відділяю один від друга.
2. Беру один лист, викладаю його на дошку, розпрямляю і акуратно відрізаю хвостик (паличку), в середину кладу приблизно 1 -1,5 столові ложки фаршу (все залежить від розміру листя) і акуратно повертаю в тугий конверт (принцип згортання той же, що і у голубців).
3. Беру глибоку і широку каструлю, на дно наливаю трохи води і рядами один на одного, шарами вкладаю всю скручену Долму. Далі додаю води в каструлю, що б вона покрила всю Долму, зверху накриваю тарілкою (це гніт), накриваю кришкою і тушу на середньому вогні протягом 60 минут.
4. Як Долма приготується, акуратно дістаю її і викладаю на блюдо, а в середину кладу обов’язково розетку з сметаной.

5. Їмо Долму завжди зі сметаною і звичайно ж з домашньої гострої аджикою, рецепт якої теж є у мене на сторінці. Всім мої дорогі бажаю вдалого дня.