Фарширований перець з рисом в духовці

Як зробити фарширований перець з рисом в духовці рецепт простий. Варіантів фаршированого перцю море. Вони відрізняються способом приготування, начинками. Є веганські варіанти з крупами та овочами. Я хочу поділитися з вами варіантом ферца фарширований рисом і фаршем в сирно-сметанною заливці. Це так смачно, що спробувавши один раз, ви точно захочете повторити ще. Готуйте, пробуйте, діліться враженнями, розповідайте друзям.

Інгредієнти

Перець 7-8 середніх штук.

Для начинки:
Фарш 500 гр
Рис 70 гр (можна і без нього, але я люблю з рисом),
2 середні моркви
1 середній помідор
1 середня цибулина
1 яйце
3-4 зубчики часнику
Сіль, перець

Для заливки:
1яйцо
3-4 ст. ложки сметани
70 гр. твердого сиру

Фарширований перець з рисом в духовці покроковий рецепт

1. Миємо й чистимо перці, розрізаємо вздовж на дві частини, виходять такі “човники”, куди ми будемо складати начинку.
2. Змішуємо фарш (може бути абсолютно будь-яким), відварений рис, дрібно посічені цибулю, моркву, часник, томат (якщо робите фарш самі прямо в м’ясорубку їх, разом з м’ясом), солимо, перчим.
3. Деко збризкуємо рослинним маслом і викладаємо на неї наші “човники”, злегка солимо. Викладаємо в них начинку.
4. Для заливки збиваємо виделкою яйце, сметану, тертий сир (якщо сир солоний, то можна не солити, якщо прісний трохи солимо).
5. Ложкою накладаємо заливку на “човники” поверх начинки (вона досить густа виходить). І всі, в розігріту духовку (180гр) хвилин на 40-50 .