Чашушулі тушковане мясо баранини по грузинськи

Чашушулі тушковане м’ясо баранини по грузинськи класичний простий рецепт.

Інгредієнти

✅М’ясо-1 кг (у мене баранина)
✅Цибуля-4-5 шт
✅Болгарський перець-2 шт
✅Часник-7-8 зубчиків
✅Сушена паприка-1 ст. л
✅Коріандр-1 ст. л
✅Пластівці Чилі-1/2 ч. л (або за смаком)
✅Сіль за смаком
✅Раст масло для смаження-120 р
✅Аджика-2 ст. л (у мене гостра)
✅Томатна паста-1,5 ст. л
✅Подрібнені помідори-400 р
✅Кріп або петрушку (в оригіналі кінза)

Чашушулі тушковане м’ясо баранини по грузинськи покроковий рецепт

1. Обсмажити м’ясо на сильному вогні до випаровування рідини, приблизно 20 хв. Далі в олії обсмажити до злегка золотистого кольору. Якщо м’ясо не готова до того часу, додайте трохи води і тушкуйте під кришкою на слабкому вогні до готовности.

2. Додати нарізаний часник, цибулю і болгарський перець. Переміщати і обсмажити 3-4 хв. Додати сіль, спеції, томатну пасту і аджику. Якщо немає пластівці Чилі, можете взяти будь-який інший гострий червоний перець, як свіжий, так і сушеный.

3. Обсмажити до м’якості, приблизно 10 хв. Далі, додати подрібнені помідори. Переміщати. Тушкувати під кришкою 15 хв. Якщо помідори ваші дали кислинку то можна додати трохи сахара.

4. В кінці додати зелень і страва готова до подачі 👌🏻 це блюдо Подається з гарячим хлібом або з лавашем як я зрозуміла 😋

Відео рецепт 👇