Запечена Качка з яблуками, чорносливом і журавлиною в духовці

Готуємо Запечену Качку з яблуками, чорносливом і журавлиною в духовці рецепт простий.⠀ А цей рецепт це – 🔥🔥🔥! Це, безумовно, кращий рецепт качки на мій смак. Він настільки гармонійний смак, що іншого не захочеться. ⠀ Це рецепт з старого збірника новорічних рецептів. А новий збірник можна придбати за посиланням у шапці профілю. Всього 3 години до кінця знижок на сайті. До півночі за київським часом.

Інгредієнти

Качка 2-2,5 кг
Яблука кислі типу Гренні Сміт 2 шт.
Журавлина 100 р
Чорнослив 100 г
Сіль крупна
Перець
Мед 2 ст. л.

Запечена Качка з яблуками, чорносливом і журавлиною в духовці покроковий рецепт

1. Качку промити, обсушити паперовим рушником і добре обтерти сіллю і перцем зовні і всередині. Залишити на півгодини. Тим часом 2 яблука ріжемо на великі кубики, розмочений чорнослив ріжемо смужками, журавлину тиснемо товкачем, додаємо 1 ст. л. меду і все це перемішуємо. Це начинка для утки.

2. Начинку закладаємо всередину качки. Зашиваємо черево. Нитка повинна бути з натуральних матеріалів, інакше вона розплавиться. Я використовую звичайну бавовняну нитку складену в кілька разів. Змащуємо зверху качку медом. Качку викладаємо у форму (або піддон або гусятницю) і накриваємо зверху фольгою (як кришкою).

3. Духовку розігріваємо до 200 С і запікаємо качку 1 годину. Поливаємо жиром з піддону. Залишки жиру зливаємо (але не виливаємо, він знадобиться для картоплі) і знову накриваємо тієї ж фольгой.

4. Зменшуємо температуру до 180 С і запікаємо ще годину. Останні 15 хвилин запікаємо без фольги, попередньо поливаємо тим же жиром. Загальна кількість часу для запікання качки я розраховую так: 1 кг = 1 час.

Відео рецепт 👇