Плов з полби з грибами печерицями, цибулею і морквою

Плов з полби з грибами печерицями, цибулею і морквою простий рецепт на сковороді. Якщо ви ще не додали полбу в свій раціон, терміново виправляйте це! І ось чому 👇🏻 Полба містить білок, вітаміни групи В і залізо. Допоможе вивести токсини і знизити рівень холестерину. А ще, страви з полби надовго втамовують голод! Сьогодні ділимося з вами рецептом смачного і корисного страви, зберігайте! ❤

Інгредієнти

олія — 3 ст. л.
Цибуля ріпчаста — 1 шт. (великий)
Морква — 1 шт.
Печериці — 200 г
Полба — 150 г
Часник — 3 зубчики
Чебрець — за смаком
Аджика — 2-3 ст. л.
Сіль, перець — за смаком
Лавровий лист — 2 листочка

Плов з полби з грибами печерицями, цибулею і морквою покроковий рецепт

1. Полбу промити, залити теплою водою і залишити. Цибулю дрібно нарізати і тушкувати до м’якості. Потім додати моркву, нарізану кубиком. Гриби нарізати тонкими пластинками. Коли морква стане м’якою, додати гриби. Трохи посолити, поперчити, додати тимьян.

2. Обсмажувати до готовності грибів. З полби злити воду, потім додати його до овочів і грибів, смажити 1,5 хвилини, потім додати 3 склянки окропу. Зубчики часнику не чистити, тільки трохи розчавити бічною поверхнею ножа.

3. Додати часник в сковороду, щільно закрити кришкою і тушкувати на середньому вогні близько 12 хвилин, Потім додати аджику, лаврові листи, посолити і ще тушкувати до повного випаровування рідини. В кінці прибрати часник і залишити настоюватися під крышкой.

Відео рецепт 👇