Домашня італійська паста з консервованим тунцем

Як приготувати смачну домашню італійську пасту з консервованим тунцем рецепт. Я дуже часто зустрічав людей, які, захопившись кулінарією самі починали багато і активно готувати і з приводу італійської кухні вони видавали кардинально протилежні думки. Хтось від неї в захваті, а хтось знизує плечима і каже – повна фігня – макарони з помідорами.. Хрень, а не кухня. Розповім одну історію. 16 років тому ми вперше в житті виїхали за кордон. Це була Італія. Купили ми так званий зомбі тур – нас тиждень везли на автобусі з півдня Італії – на північ від Неаполя до Венеції роблячи зупинки на день, на два в різних містах.
Так ось – Рим. Гостинця в центрі. З самого ранку під вікнами номери фермери розклали ятки з овочами та фруктами. Я спустився і набрав у пакети слив, персиків, нектаринів, винограду і помідорів черрі. Всі дивовижного якості. Так от поки нас в автобусі везли до наступного місту ми з дружиною цей пакет розпотрошили і першими скінчилися саме помідори. Це були найкращі в світі помідори. Солодше самого солодкого винограду, запах кружляв голову.
Так їх можна було в’ялити і вийшов би родзинки, чесне слово. Тепер уявіть – дивиться середньостатистичний приміром Московський кулінар ролик італійця. Той йому каже – беремо томати черрі обсмажуємо їх на сковороді і додаємо відварену пасту…. Белліссімо, говорить італієць Московський кулінар, який на сковороду кидав парникові пластикові черрі з білої дачі пробує і каже – кислятина. І обидва, що цікаво, праві. – масло до речі оливкова олія холодного віджиму – ароматне і з гірчинкою Так що робити, якщо до Італії багато тисяч кілометрів? Запитаєте ви? Показую ПРИМІТИВНИЙ спосіб.

Інгредієнти

Каперси 5г (за бажанням)
Спагетті 280г
Помідори консервовані у власному соку 800г
Сіль 30г
Цибуля ріпчаста солодкий 200г
Базилік зелений свіжий 30г
Олія оливкова Extra Virgen 30мл
Цукор 5-10г (за бажанням)
Тунець консервований 150г

Домашня італійська паста з тунцем консервованим покроковий рецепт

1. Беремо томати у власному соку від виробника з жарких країн і цукор на всяк випадок Нерозумно робити консервовані томати з парникових помідор, якщо влітку така спека і стільки сонця, що їх дівати нікуди Тому в банку будуть однозначно значно більш стиглі і смачні помідори, ніж ви супермаркеті можете придбати 9 місяців в році!

І брати краще цілі, без шкірки у власному соку Але навіть їх солодощі може не вистачити. Як і кислоти Тому за допомогою цукру і який-небудь кислоти (наприклад винного або смачного яблучного оцту або лимонного соку їх треба буде довести до дуже яскравого смаку. До ДУЖЕ яскравого. Просто завжди тримайте в голові, що південні фрукти і овочі грунтові звичайно НАБАГАТО яскравіше і смачніше парникового і гідропонного неподобства з найближчого супермаркета.

2. Не дарма мало не в кожному фільмі про професійного кухаря є сцена, де головний герой вибирає продукти на ринку мало не облизуючи і обнюхуючи кожен! Та навіть паста різних виробників, яку ви будете варити теж має різний смак. Одна справа, коли ви її купуєте для того, щоб швидко спроворить гарнірчик до своїх котлет, і зовсім інше, коли хочете спробувати справжнє блюдо італійської кухні. Не полінуйтеся і перепробує поступово пасту всіх виробників, яку зможете в окрузі. Підберіть найсмачнішу І консервований тунець тунцу ворожнечу. Теж треба пробувати разных.

3. Тут адже чим простіше набір продуктів для страви, тим смачніше і якісніше повинен бути кожен із продуктів, щоб на виході отримати реальну смакоту, а не чергову порцію корму. І пробуйте! що тут з основою соусу? Цукру недостатньо і кислоти замало Так що цукру сюди…., а для кислоти додам трохи каперсів вооо-так Спагетті в даному випадку конкретно недовариваем. Тут навіть про альденте мова не йде Вони доварюватися в соусі будут.

4. Якщо їх повністю зварити до готовності – вони вберуть воду у себе, і соус ввібрати вже не зможуть частина тієї солоної води, в якій варилася паста мені знадобитися трохи пізніше відправляю спагетті в соус, доварюватися помішую, і при необхідності додаю ту воду, в якій вони варилися ще знадобиться зелений базилік. Для італійського блюда потрібен саме зелений. Це важливо. Ростіть його собі на підвіконні. частина відразу сюди, щоб насичують соус ароматами а частина залишу щоб у свіжому вигляді в тарілку добавить.

5. І помішуємо, помішуємо, помішуємо. Бачите що соус вже дуже сильно загус, а паста ще недоварилась – додаємо бульйон макаронний І ще дуже важливе італійське правило – на паста чекає гостей, а гості пасту! Тобто стукати її треба відразу ж після закінчення готування. Вже через 15-20 хвилин це буде фігня, а не італійське блюдо Ось так. Все просто. Всього то треба враховувати регіон вирощування продуктів і час года.