Запечені манти з фаршем в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
тісто
яйце 1шт,
вода 130 мл,
борошно 375 гр,
сіль 1 ч. лож,
рослинне масло 2 ст. лож,
начинка
фарш 500 гр,
часник 2 зуб,
коріандр (мелений) 1 ч. лож,
сіль за смаком,
цибуля 2 шт,
гострий перець 1 шт,
зелень петрушки, кінзи
Чорний перець, червоний перець
соус
У мене був домашній кетчуп—1 ст (можна замінити з помідорами)
сіль
Води-1 ст
Запечені манти з фаршем в духовці покроковий рецепт
1. Для тіста Змішуємо всі інгредієнти і добре замішуємо, готовому тісту даємо полежати-відпочити 20 хвилин. Накрийте плівкою або покладіть в пакет. у фарш додаємо цибулю, зелень, (все збиваємо з блендером, якщо не хочете відчути цибуля), приправи і добре замішуємо. якщо фарш виходить сухуватим, додаємо трошки воды.
2. Відпочиле тісто розкочуємо. Товщина розкочування – на ваш розсуд, можна розкачати товстіший/тонший. Я люблю, щоб тісто було раскатано тонко, тому розкачую до товщини приблизно 1 мм. Розкатане тісто розрізаємо на квадрати. Спочатку довільно складаємо тісто гармошкою і за допомогою мірки нарізаємо тесто.
3. Ширина мерочки приблизно 5 див. В результаті виходять однакові по ширині смужки тіста. Смужки складаємо і ще раз нарізаємо по мірці. В результаті виходять рівні квадратики тіста. Розкладаємо м’ясний фарш. Складаємо тісто навпіл і добре опрацьовуємо край.
4. Викладаємо манти у форму, (де вже наливали соус), як показала на відео. Закриємо з фольгою і відправляємо в духовку при 190-200 градусів. Подала зі сметаною, маслом і паприкою. (масло і паприка трішки посмажила разом).
Відео рецепт 👇