Мясні гречаники з фаршем в томатному соусі на сковороді

Як зробити смачні Мясні гречаники з фаршем в томатному соусі на сковороді по українськи рецепт простий. Я думаю всі полюбляють котлети. Все вміють робити котлети. А варіантів котлет безліч. Я їх готую дуже рідко, тому що у нас в родині їх люблять настільки сильно, що навіть пара кілограмів котлет зникає буквально за пару годин. Але сьогодні хочу таки зробити. При чому буду готувати їх різновид, яку українці називають гречаники. Тобто котлети з фаршу, в який додана гречана крупа. Це дуже смачно. А якщо ще і томити їх в соусі, то запаморочливо смачно. Приступимо!

Інгредієнти

Гречаники:
Гречка (вага в сухому вигляді) 250г
Цибулю 400г (200+200)
Сіль/перець
Фарш (яловичина/свинина) 1000г
Борошно для панірування
Олія для обсмажування
Часник 20г

Соус:
Сіль/цукор/перець за смаком
Борошно 25г
Протерті томати 400мл
Гірчиця гостра 20г
Сметана-200г
Цибулю 250г
150г Морква

М’ясні гречаники з фаршем в томатному соусі на сковороді покроковий рецепт

1. Гречку я отварил ще вчора – вона у мене в холодильнику зберігалася. Фарш – суміш яловичини, нежирної свинини і свинячого сала – займуся нарізкою лука Лука знадобиться багато. І для соусу він потрібен і для фаршу. При чому – важливий момент. Звичайно ж у фарш можна відправляти сиру цибулю, але НАБАГАТО смачніше, якщо частину цибулі попередньо подрумянить.

2. Це додасть додаткову яскравість гречаникам. Крім того для соусу знадобиться ще і моркву Її теж треба обсмажити фарш відправляється сиру цибулю, часник, гречка, яйце, сіль, перець, петрушка. І обсмажений лук ось так достатньо, а решта разом з морквою дожарю. А фарш треба ретельно замісити до рівномірного розподілу всего.

3. Можна формувати гречаники краще це робити мокрими руками. Для швидкості я спочатку їх ліплю а коли все зліпив, тоді вже і панирую в борошні цибулю з морквою вже у відмінному стані, треба додати борошна, перемішати і можна додати протерті консервовані томати треба на сильному вогні при помішуванні кілька хвилин разом обсмажити щоб смак сирих томатів ушел.

4. Важливий момент – всі томати різні Якісь більш кислі, якісь більш солодкі посолити треба…пробуйте соус. Якщо дуже кислий і солодкість цибулі і моркви з кислотою не впоралася – додайте цукру. Тепер остаточне доведення! Сметана, гірчиця і перець і перемішати …. Відмінно! Соус готовий! Томити котлети буду в чавунному казані. Але спочатку їх треба швидко подрумянить.

5. До готовності не доводжу, зрозуміло, Можна було б їх під грилем в духовці 20 хвилин потримати, але за сьогоднішньою спеці духовку включати не хочеться Кілька хвилин на одній стороні, потім кілька на інший і в соус, нудиться. Хвилин 20-25 в соусі і гречаники готовы.

6. Я поки що за кадром, щоб не витрачати ваш час приготую пюрешку.