Жульєн з грибами печерицями та сиром в духовці з соусом бешамель

Як зробити найсмачніший запечений жульєн з грибами печерицями та сиром в духовці з соусом бешамель класичний простий рецепт.

Інгредієнти

на 4 порції:

•Печериці – 400 р.
•Цибуля ріпчаста – 2 шт.
•Сир Гауда – 100 р.
•Вино сухе – 60 мл
•Оливкова олія – 30 мл
•Розмарин – 1 ч. л.
•Сіль – 1/2 ч. л.
•Перець – 1/2 ч. л.

Інгредієнти для Соусу:
•Вершкове масло – 50 г
•Борошно пшеничне – 50 р.
•Молоко – 500 мл
•Мускатний горіх – 1 ч. л.
•Сіль – 1 ч. л.
•Перець – 1 ч. л.

Жульєн з грибами печерицями та сиром в духовці з соусом бешамель покроковий рецепт

1. Дрібно наріжемо лук і шампіньйони, натремо сир. Раскалим сковороду і капніть оливковою олією, викладаємо цибулю в сковорідку і смажимо до рум’яного кольору, після чого заллємо сухим білим вином, слідом додамо гриби. Чекаємо поки вся волога піде з грибів і після підсолимо і додамо розмарин.

2. Відставимо сковорідку в бік і перейдемо до соусу бешамель. Розтопити вершкове масло в сотейнику і вмішайте борошно. Поступово вливайте холодне молоко, ретельно розмішуючи суміш, і доведіть до кипіння постійно помешивая.

3. Додайте сіль за смаком і варіть на повільному вогні, помішуючи, 8-10 хвилин. Змішуємо наш соус з начинкою і заливаємо в формочки.

4. Це може бути порційні кокотниці або будь-яка інша зручна посуд для запекания.

5. Робимо шапочки з сиру і відправляємо в духовку на 180 градусів поки сир не підрум’яниться. Дістаємо Жульєн з духовки і насолоджуємося, приємного аппетита.

Відео рецепт 👇